wireframe چیست؟

وایرفریم چیست؟ | کاربرد Wireframe در طراحی سایت | بهترین ابزارهای وافریم


وایرفریم چیست؟ این سوالی است که در این مطلب به توضیح آن خواهیم پرداخت. در این مطلب به بحث و بررسی در خصوص کاربردهای وایرفریم و اینکه وایرفریم چیست؟ می پردازیم. همچنین برخی از ابزارهای پرکاربرد در این زمینه نیز معرفی خواهند شد. موارد مطروحه عبارتند از:

وایرفریم چیست؟

وایرفریم (که به آن اسکچ یا نقشه اولیه نیز می‌گویند) در واقع طرحی ساده و اولیه از رابط کاربری (UI) یک صفحه وب یا برنامه موبایل می باشد و یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی سایت و اپلیکیشن برای تعیین ساختار و نمایش المان‌های مختلف به شمار می‌رود. از آنجاییکه چارچوب و اجزای اصلی یک صفحه را بدون جزئیات بصری، نشان می‌دهند، وایرفریم‌ها شبیه به نقشه‌های معماری هستند.

وایرفریم‌ها معمولاً با استفاده از اشکال هندسی ساده، خطوط و متن ایجاد می‌شوند و هدف از آنها تمرکز بر روی کارایی و چیدمان کلی صفحه به جای زیبایی‌شناسی یا جزئیات بصری می باشد.

انواع وایرفریم

وایرفریم با وفاداری پایین: این نوع وایرفریم‌ها ساده‌ترین نوع است و اغلب با استفاده از چند خط و شکل هندسی ترسیم می‌گردد. این نوع غالبا برای ارائه یک نمای کلی از چیدمان صفحه مورد استفاده قرار می گیرد.

وایرفریم با وفاداری متوسط: این نوع وایرفریم‌ها جزئیات بیشتری نسبت به وایرفریم‌های با وفاداری پایین دارند و ممکن است شامل عناصر UI مانند دکمه‌ها، فرم‌ها و متن باشند. ایت توع برای ارائه درک بهتری از نحوه عملکرد صفحه بکار می رود.

وایرفریم با وفاداری بالا: این نوع وایرفریم‌ها شبیه‌ترین حالت به طراحی نهایی صفحه هستند و مواردی از قبیل رنگ‌ها، تصاویر و متون واقعی را نیز در بر می گیرند. این نوع از وایر فریم برای ارائه نمونه اولیه قابل کلیک از صفحه استفاده می‌شوند.

مزایای استفاده از وایرفریم

استفاده از وایر فریم بعنوان ابزاری در رابط کاربری (UI) ، دارای مزایای متعددی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

ارتباط بهتر: وایرفریم‌ها راهی عالی برای برقراری ارتباط ایده‌ها بین ذینفعان مختلف پروژه، مانند طراحان، توسعه‌دهندگان و مشتریان خواهند بود.

تمرکز بر روی کارایی: وایرفریم‌ها به شما کمک می‌کنند تا بر روی کارایی و چیدمان کلی صفحه تمرکز داشته باشید و قبل از صرف زمان و منابع زیاد برای طراحی‌های دقیق، اشکالات را برطرف نمایید.

انعطاف‌پذیری: وایرفریم‌ها به راحتی قابل تغییر هستند، بنابراین می‌توانید به سرعت ایده‌های جدید را امتحان کرده و بازخورد آن را در طراحی خود اعمال نمایید.

کاهش هزینه‌ها: استفاده از وایرفریم‌ها می‌تواند به شما در صرفه‌جویی در زمان و پول در طول فرآیند توسعه کمک کند. زیرا به شما کمک خواهد نمود تا مشکلات را زودتر شناسایی و برطرف نماید.

نحوه ایجاد وایرفریم

برای ایجاد وایر فریم بعنوان یک ابزار رابط کاربری (UI) شما باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید تا از یک بازدهی خوب در این زمینه برخوردار گردید:

1. اهداف خود را مشخص کنید.

2. مخاطبان خود را بشناسید.

3. محتوای خود را ترسیم کنید.

4. طرح خود را ایجاد کنید.

5. بازخورد دریافت کنید.

ابزارهای وایرفریم

ابزارهای آنلاین و دسکتاپ متعددی برای ایجاد وایرفریم وجود دارد. برخی از ابزارهای محبوب و پر کاربرد در این زمینه عبارتند از:

ابزارهای آنلاین

  • Miro
  • Balsamiq
  • Sketch

ابزارهای دسکتاپ

  • Adobe XD
  • Sketch
  • Figma

نکات مربوط به ایجاد وایرفریم

  • از وضوح بالا بهره بگیرید.
  • بر روی کارایی تمرکز کنید.
  • از ابزارهای مناسب استفاده کنید.

همچنین عوامل دیگری نیز وجود دارند که باید در هنگام انتخاب ابزار وایرفریم در نظر داشته باشید.

  • ویژگی‌ها: چه ویژگی‌هایی برای شما مهم هستند؟ به دنبال یک ویرایشگر برداری، نمادگذاری، ابزارهای نمونه‌سازی هستید؟
  • سهولت استفاده: استفاده از این ابزار چقدر آسان است؟ آیا می‌توانید به سرعت و به آسانی وایرفریم ایجاد کنید؟
  • قیمت: این ابزار چقدر هزینه دارد؟ آیا یک نسخه رایگان یا آزمایشی در دسترس می باشد؟
  • ادغام: این ابزار با چه ابزارهای دیگری ادغام می‌شود؟

پس از در نظر گرفتن این عوامل، می‌توانید ابزار وایرفریم مناسب را برای نیازهای خود انتخاب نمایید.

نتیجه گیری

وایرفریم‌ها ابزاری ارزشمند برای طراحان وب هستند که به آنها کمک می‌کند تا ایده‌های خود را به وضوح بیان کنند، کارایی یک سایت را بهبود بخشند و در نهایت، وب‌سایت‌های کاربرپسندتر و جذاب‌تری ایجاد نمایند. با استفاده از وایرفریم‌ها در فرآیند طراحی خود، می‌توانید از مشکلات بالقوه در مراحل اولیه جلوگیری کنید، در زمان و هزینه صرفه‌جویی کنید و مطمئن شوید که وب‌سایت شما نیازها و انتظارات کاربران شما را برآورده می‌کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *