دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ


دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال اصطلاحی است که به استفاده از ابزارهای دیجیتال برای بازاریابی محصولات و ارائه خدمات به مصرف کنندگان اشاره دارد. این نوع بازاریابی با ظهور اینترنت در دهه 1990 میلادی در سراسر دنیا معرفی شد. امروزه با توجه به گسترده‌ تر شدن ارتباطات، شرکت‌ها نیز با راحتی بیشتری می‌توانند به تامین کنندگان اصلی کالاها و خدمات دسترسی داشته باشند و از این رو زنجیره تامین کالا برای مصرف کننده نهایی به صورت بهتر و سریعتری شکل می‌گیرد. در ادامه به اینکه دیجیتال مارکتینگ چیست و همچنین تفاوت دیجیتال مارکتینگ با آنلاین مارکتینگ , بیشتر اشاره کرده ایم.

معرفی دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی به فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که یک شرکت برای تبلیغ محصولات و خدمات خود و بهبود سهم بازار از آنها استفاده می‌کند. برای موفقیت در جذب مشتری، به ترکیبی از هوش تبلیغاتی، فروش و توانایی تحویل کالا به کاربران و مصرف کنندگان نهایی نیاز است. امروزه ابزار اینترنت، منجر به تغییر در نحوه دسترسی شرکت‌ها به مصرف کنندگان نهایی شده است. این شکل از بازاریابی شامل استفاده از وب‌سایت‌ها، رسانه‌های اجتماعی، موتورهای جستجو و اپلیکیشن‌ها می‌شود.

در بازاریابی به هر چیزی که بازخورد مشتری را به همراه داشته باشد و یا منجر به تعامل دو طرفه بین شرکت و مشتریانش گردد، بازاریاب گفته می شود. مطالعات مختلف نشان می دهد که مردم ترجیح می دهند با استفاده از تلفن های خود در فضای اینترنت وارد شوند.

CTA یا دعوت به عمل چیست؟

CTA (مخفف عبارت Call To Action) یا دعوت به عمل در واقع همان “دکمه فراخوان” است. باید توجه داشت که هیچ یک از کمپین‌های بازاریابی، بدون آن انجام نخواهد شد. هدف از CTA مشخص و ساده است و در واقع همان ارائه دستورالعمل واضح به کاربران است که آنها را به مشتری شدن نزدیکتر می‌کند. همچنین از این طریق برند شما می‌تواند ارتقا پیدا کند.

چرا یادگیری دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای دیجیتال، دسترسی به تامین کنندگان اصلی با سرعت و راحتی بیشتری انجام می‌شود، اما در سوی دیگر باید این نکته را نیز مد نظر قرار داد که این پیشرفت فناوری باعث می‌شود که شرکت ها در جذب مشتری و ارائه خدمات خود به آنها رقابت بیشتری با یکدیگر داشته باشند و از این رو حتما می‌بایست از شیوه‌های نوین در این زمینه بهره ببرند.

در این شرایط اهمیت وجود متخصصان بازاریابی حرفه‌ای بیش از پیش نمود پیدا می‌کند. آنها می‌بایست برای جذب مشتری خلاقیت بیشتری به خرج دهند و به روش‌های مختلف به گسترش و توسعه برند خود بپردازند و بر روی این مسئله تمرکز داشته باشند. فعالیت‌های بازاریابی با توجه به پیشرفت فناوری آسان‌تر شده‌اند. برای مثال ابزارهای اتوماسیون مانند سیستم های CRM، جمع آوری داده‌ها از بخش‌های مختلف برای شناخت نیاز مشتری و تشکیل کمپین‌های بازاریابی را آسان‌تر می‌سازد. نکته مهم دیگری که باید حتما مد نظر قرار گیرد این است که  دیجیتال مارکتینگ با بازاریابی اینترنتی، که نوعی از بازاریابی در فضا و بستر سایت‌های اینترنتی است، تفاوت دارد.

 

امروزه با توجه به گسترش روز افزون رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی از حالت سنتی خارج شده و معنا و مفهوم آن تغییر یافته است. در حال حاضر روش‌های مختلفی برای این موضوع وجود دارد. متخصصان بازاریابی با استفاده از این راه‌ها می‌توانند فعالیت‌های خود را گسترش دهند و با مشتریان فعلی و آینده خود ارتباط موثرتری ایجاد نمایند. علاوه بر این، نحوه انجام مکالمه و ارتباط با مشتری نیز دچار تغییر و تحول گردیده است. امروزه در بازاریابی دیجیتال به جای ارائه یک سری اطلاعات یک طرفه، بیشتر بر تعامل دو سویه تمرکز می شود.

در دیجیتال مارکتینگ، از ابزارهایی مانند ایمیل، بازاریابی محتوا، پلت فرم‌های جستجو، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و موارد دیگر برای جذب مشتری می‌شود. امروزه شرکت‌ها دائما با گسترش رسانه‌های اجتماعی روبرو هستند. در واقع شبکه‌های اجتماعی بعنوان ابزاری قدرتمند و رو به رشد در دست مشتریان شناخته می‌شوند. ضروری است که بازاریابان برای موفقیت خود در این عرصه، استراتژی‌های مارکتینگ دیجیتالی بخوبی آموزش دیده و آن‌ها را در قبال مشتریان حال و آینده خود پیاده نمایند.

موارد مهم در دیجیتال مارکتینگ

اگر در حال حاضر مشغول بازاریابی برای کسب و کار خود هستید، برای ارتباط موثر با کاربران و مشتریان بالقوه خود تنها چند ثانیه زمان دارید. اما فکر می‌کنید اگر کاربران وارد وب‌سایت شما شوند و نتوانند هر چیزی را که آنها را تشویق به کلیک کردن کرده است پیدا کنند، چه واکنشی نشان خواهند داد؟ آنها براحتی از صفحه شما خارج خواهند شد. از اینرو ضروری است که در ایجاد صفحات فرود مرتبط با کمپین‌های بازاریابی دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ، زمان بیشتری صرف شود.

کاربران در هنگام جستجو در فضای اینترنت حالت هیجانی دارند و سریعا می‌خواهند به نتیجه نهایی دسترسی پیدا کنند. به همین دلیل صفحات فرود باید با دقت بسیار زیادی طراحی شوند و دقیقا همان چیزی را که کاربران می‌خواهند به آنها ارائه گردد. مطالب بازاریابی باید جالب، مستقیم و عاری از زیاده گویی باشد. در واقع پیام اصلی شما یا باید احساس قدرتمندی را به کاربر انتقال دهد و یا باید انگیزه کافی را در او برای کلیک کردن و ورود به صفحه شما ایجاد نماید.

برای جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان قدیمی، حتما می یایست صفحه خود را روزانه آپدیت کنید. این کار باعث می‌شود مشتریانتان به صورت مرتب، شما و فعالیت هایتان را دنبال کنند. همچنین از اینفوگرافی‌های با کیفیت و حرفه‌ای برای ارائه خدمات خود استفاده نمایید. فراموش نکنید که حتما به نظرات مشتریان خود پاسخ دهید و با آنها دائما در تعامل باشید.

در مورد طراحی ui و ux نیز بیشتر بدانید.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ با آنلاین مارکتینگ چیست؟

از اصلی ترین تفاوت دیجیتال مارکتینگ با آنلاین مارکتینگ میتوان به استراتژی و تکنیک های مربوط به هر کدام اشاره کرد

آنلاین مارکتینگ یکی از روش های جدید بازاریابی است که در زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ قرار دارد. در این روش اینترنت و فضای مجازی به عنوان تنها کانال اصلی برقراری ارتباط با مشتریان می باشد. اما دیجیتال مارکتینگ به طور کلی تمام استراتژی‌ها و تکنیک‌های بازاریابی را شامل می‌شود که برای تبلیغ و ارتباط با مخاطبان در فضای دیجیتال استفاده می‌شود. این شامل آنلاین مارکتینگ نیز می‌شود، اما به صورت گسترده‌تری تعریف می‌شود. علاوه بر استفاده از ابزارهای آنلاین، دیجیتال مارکتینگ شامل استفاده از تلویزیون دیجیتال، رادیو، پادکست‌ها و سایر رسانه‌های دیجیتال است. هدف اصلی دیجیتال مارکتینگ، ارتباط برقرار کردن با مخاطبان در تمام کانال‌های دیجیتال موجود و ایجاد تجربه متمایز برای مشتریان است.

بنابراین، آنلاین مارکتینگ به عنوان یک زیرمجموعه از دیجیتال مارکتینگ در نظر گرفته می‌شود. دیجیتال مارکتینگ به صورت گسترده‌تری به تمام استراتژی‌ها و روش‌های بازاریابی در فضای دیجیتال اشاره می‌کند، در حالی که آنلاین مارکتینگ معمولاً فقط به استراتژی‌ها و روش‌های بازاریابی آنلاین محدود می‌شود.

عکس چه تاثیری بر دیجیتال مارکتینگ دارد؟

این اصطلاح قدیمی که “یک تصویر ارزش هزار کلمه را دارد” در بازاریابی دیجیتال  به نوعی هم درست و هم نادرست است. در بازاریابی این مطلب که هیچ جایگزینی برای محتوای تصویری با کیفیت بالا وجود ندارد نادرست است. با این حال از سوی دیگر باید توجه داشت که در بازاریابی برای جلب توجه کاربران و تبدیل آنها به مشتری به عناصر چند رسانه‌ای نیز نیاز است. همچنین نکته قابل ذکر دیگر این است که ایجاد تصاویر با کیفیت، به مراتب آسان تر از تولید فیلم، انیمیشن و یا اینفوگرافی می‌باشد.

عکس‌های عالی و با کیفیت از زمینه کاری و فعالیت شما، کارمندان، محصولات و حتی مشتریانتان در بازاریابی شما بسیار اثرگذار خواهد بود. شما از این تصاویر می‌توانید هم در بازاریابی دیجیتال و شبکه های اجتماعی و هم در اشکال سنتی بازاریابی مانند بروشورها و تبلیغات چاپی استفاده نمایید. توجه داشته باشید که ممکن است عکس‌هایی که با گوشی هوشمند گرفته می‌شوند از کیفیت مناسبی برخوردار باشند، اما استفاده از عکس‌های حرفه‌ای و با کیفیت بالا بازخورد بهتری داشته و کاربران بیشتری را جذب خواهد کرد.

در یک شرکت چه تخصص هایی با بازاریابی دیجیتال در ارتباط هستند؟

دیجیتال مارکتینگ یکی از ابزارهایی است که در شرکت‌ها برای دستیابی به رشد آنلاین بگار گرفته می‌شود.  بازاریابی دیجیتال در شاخه‌هایی همچون تحقیقات بازار، SEO/SEM، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی و … کاربرد دارد. برخی از تخصص‌هایی که با بحث دیجیتال مارکتینگ در رابطه هستند عبارتند از:

  •  مدیران بازاریابی دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار
  •  مدیر سئو
  • متخصص سئو
  • متخصص PPC

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *