گوگل لایت هاوس مانند یک بازرس دقیق، وب سایت شما را از نظر عملکرد، سرعت، سئو و تجربه کاربری به طور کامل بررسی میکند. این ابزار به شما کمک میکند تا مشکلات سایتتان را شناسایی و برای بهبود آن اقدام کنید.کسب موفقیت در دنیای وب مستلزم این است که شما بتوانید با ابزارها و امکاناتی که در اختیارتان گذاشته می شوند به نحو احسنت استفاده کرده و از آن ها در جهت رشد سایت خود بهره ببرید. ابزار گوگل لایت هاوس یکی از بهترین ابزارهای موفقیت در دنیای وب است که شاید بسیاری از فعالان فضای مجازی با روش کار آن آشنا نبوده و از اهمیت آن در ارتقای رتبه سایت آگاه نباشند.
گوگل لایت هاوس چیست؟
گوگل لایت هاوس (Google Lighthouse) ابزاری رایگان و متن باز است که به بهبود عملکرد، دسترسپذیری و سئو وب سایت کمک میکند. این ابزار به طور عمومی برای هر صفحهای از سایت شما در دسترس است و میتوانید از طریق آن به بهینه سازی وب سایت خود بپردازید . ابزار گوگل لایت هاوس با آزمودن بخشهای مختلف سایت یا صفحه به شما میگوید کدام بخشها مشکل دارند و کدام بخشها باید کمی بهتر شوند.
کار گوگل لایت هاوس چیست؟
ابزار گوگل لایت هاوس با تمرکز بر 5 موضوع کلیدی به شما در ارائه گزارشی جامع از وضعیت وب سایتتان یاری میرساند:
- عملکرد (Performance) : سرعت بارگذاری صفحات، زمان پاسخگویی سرور و سایر فاکتورهای مربوط به سرعت و عملکرد وبسایت را بررسی میکند.
- بهترین اقدامات (Best Practices) : استفاده از تکنیکهای بهینه سازی مانند فشردهسازی تصاویر، استفاده از کش و رندر سمت کلاینت را ارزیابی میکند.
- دسترس پذیری (Accessibility) : بررسی میکند که آیا وبسایت شما برای افراد با معلولیت به راحتی قابل استفاده است یا خیر.
- سئو (SEO) : فاکتورهایی مانند قابلیت خزش توسط موتورهای جستجو، ساختار داده و استفاده از تگهای مناسب را آنالیز میکند.
- وب اپلیکیشنهای پیش رونده (Progressive Web Apps) : بررسی میکند که آیا وبسایت شما به عنوان یک PWA کار میکند یا خیر. این بررسی شامل مواردی همچون نحوه واکنش کدهای وب سایت، امکان کار آفلاین با سایت از طریق دسترسی به اینترنت، بارگذاری سریع سایت با اتصال 3G و غیره است.
مزایای استفاده از گوگل لایت هاوس:
- رایگان و متن باز
- استفاده آسان
- ارائه گزارشهای جامع از وضعیت وب سایت شما
- شناسایی مشکلات و نقص های فنی وب سایت
- ارائه راهحل برای رفع مشکلات
- بهبود تجربه کاربری با رفع مشکلات و بهینه سازی وب سایتتان
- افزایش سئو
مقاله جدید دامین آتوریتی چیست را نیز مطالعه کنید.
نحوه استفاده از ابزار گوگل لایت هاوس:
- میتوانید از طریق ابزارهای توسعه دهنده مرورگر کروم به لایت هاوس دسترسی پیدا کنید.
- افزونه لایت هاوس را برای مرورگر کروم خود نصب کنید.
- از وب سایت PageSpeed Insights گوگل استفاده کنید.
- یک ماژول Node
- یک رابط کاربری وب (UI)
استفاده از ابزار گوگل لایت هاوس در کروم:
۱- برای باز کردن ابزار توسعه، سایت مورد نظر خود را باز کنید و روی بخشی از وب سایت کلیک راست کرده و گزینه “Inspect” را انتخاب کنید که آخرین گزینه در این منو است. این محیط شامل تب های متعددی است که هرکدام وظیفه خاصی دارند و یکی از این تبها، تب “Google Lighthouse” (گوگل لایت هاوس) است که ما به آن نیاز داریم.
۲- رفتن به تب Lighthouse :
در نگاه اول ممکن است Lighthouse به چشم شما نخورد. برای دسترسی به تبهای اضافی که در پایین تبهای اصلی قرار دارند، باید علامت “>>” را بزنید تا تبهای بیشتری نمایان شوند و میتوانید بین آنها گزینه “Lighthouse” را انتخاب کنید.با پیدا کردن و انتخاب تب Lighthouse، شما به 99 درصد مسیر راه را پشت سر گذاشتهاید و فقط یک کلیک دیگر برای مشاهده نتایج تست لازم است. در همین مسیر، تب دیگری به نام “Performance” (عملکرد) وجود دارد که اسمش ممکن است شما را گیج کند. اما برای انجام تست Lighthouse، نیازی به این تب ندارید و به دنبال تب Lighthouse بگردید و آن را انتخاب کنید.
۳- زدن دکمه Analyze page load :
اگر تمام مراحل را به درستی دنبال کرده باشید، در تبی که فعال کردهاید، یک دکمه آبی با عنوان “Analyze page load” (تجزیه و تحلیل بارگذاری صفحه) وجود دارد که به راحتی میتوانید آن را پیدا کنید. با فشردن این دکمه، به سادگی به انجام تست بپردازید و منتظر نتیجهای دقیق و دقیقهای از سمت مرورگر باشید.
۴- مشاهده نتیجه تست :
در کمتر از یک دقیقه نتایج تحلیل گوگل در ابزار گوگل لایت هاوس به صورت پنج دایره آشکار و بزرگ در بالای تست قرار گرفته و به طور جداگانه در پنج دسته مختلف برای شما فهرست میشوند.
نتیجه گیری
گوگل لایت هاوس یک ابزار رایگان برای بررسی کیفیت صفحات سایت است. ابزارگوگل لایت هاوس بر اساس 5 عامل مهم یک صفحه از سایت را مورد بررسی قرار می دهد و اطلاعات کارآمد و مفیدی از آن ارائه می کند، که بر اساس آن ها می توان در جهت بهینه سازی صفحه وب پیش رفت.
بدون دیدگاه