همانطور که میدانیم در دنیای سئو هیچ چیزی دائمی نیست و هر روزه سایتهای جدیدی در حوزه کسب و کار شما منتشر میشوند. همچنین ممکن است با کلمات کلیدی شما سایت خود را بهینه سازی کنند و با شما رقابت کنند. سایتهای قبلی هم به طور مستمر در حال بهینهسازی و رقابت با سایتهای جدید هستند. پس لازم است همواره با تحلیل رقبا در سئو و اصول و قواعد به روز سئو آشنا باشید و از نتایج آن در فعالیتهای آتی خود استفاده کنید.
با روناک سایت همراه باشید تا فرآیندهای آنالیز رقبا و ابزارهای لازم را بررسی کنیم.
آنالیز و تحلیل رقبا در سئو چیست؟
تحلیل و بررسی رقبا در سئو( در انگلیسی به آن SEO Competitor Analysis میگویند)، یک تکنیک طلایی برای پیشرفت و موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ است که اطلاعات کاملی از فعالیتهای رقبا در اختیار شما قرار میدهد. این اطلاعات میتواند شامل تحقیق در مورد کلیدواژهها، بک لینکها، لینکهای خروجی، محتوا و ساختار سایت باشد. با این کار شما میتوانید ایده های جدید خلق کنید, در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید, از اشتباهات رقیبان درس میگیرید و از اقدامات مثبت آنها الگوبرداری میکنید. با بررسی دقیق رقبا، میتوانید نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی کرده و استراتژیهای خود را برای بهبود رتبه سایت و جذب بیشتر مخاطبان هدف تنظیم کنید.
چرا تحلیل رقبا در سئو مهم است؟
- شناسایی فرصتها: با تحلیل رقبا میتوانید شکافهای موجود در بازار را پیدا کرده و فرصتهای جدیدی را برای کسبوکار خود ایجاد کنید.
- بهبود استراتژی: با بررسی استراتژیهای رقبای موفق، میتوانید استراتژیهای خود را بهبود بخشیده و به نتایج بهتری دست پیدا کنید.
- افزایش ترافیک سایت: با شناسایی کلمات کلیدی که رقبا روی آنها کار میکنند، میتوانید محتواهای مرتبط و با کیفیتی تولید کرده و ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
- افزایش فروش: با بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو، میتوانید تعداد بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش داده و در نهایت به افزایش فروش محصولات یا خدمات خود کمک کنید.
مراحل اصلی تحلیل رقبا در سئو:
۱.شناسایی رقبا:
همواره سعی کنید رقبای مستقیم و غیر مستقیم خود را که محصولات یا خدماتی مشابه شما ارائه میدهند را بررسی کنید. همچنین از وبسایتهایی که محتوای مرتبط با حوزه فعالیت شما تولید میکنند نیز غافل نشوید. میتوانید با جستجوی کلیدواژههای مورد نظر در گوگل، لیستی از رقبایتان را به دست بیاورید.
۲.تحلیل وب سایت رقبا:
با بررسی ساختار سایت رقبا، میتوانید اطلاعات کاملی در مورد کیفیت و کمیت محتوا, بک لینک, معماری اطلاعات و تجربه کاربری به دست بیاورید. زیرا یکی از عواملی که گوگل در رتبهدهی به سایتها به آن توجه میکند، تجربه کاربری یا UX سایت است. بررسی UX سایت رقبا به شما کمک میکند نقاط قوت آنها را پیدا کنید و در سایت خود به کار گرفته یا تقویت کنید. برای مثال اگر شما سایت آموزشی مانند آشپزی دارید با انتشار ویدئو آموزشی میتوانید از سایت رقبا پیشی بگیرید.
۳. تحلیل سئو رقبا:
با بررسی کلمات کلیدی رقبا و تحلیل حجم جستجو و رقابت آنها, بررسی تگ های عنوان, اینفوگرافیک, بررسی عکس ها و ویدئوهای سایتهای رقبا میتوانید سایت خود را ارتقا دهید.
۴.تحلیل شبکههای اجتماعی رقبا:
بررسی فعالیت رقبا در شبکههای اجتماعی به تعامل هر چه بهتر و قوی تر با مخاطبان و اینکه چه محتوایی بیشترین بازخورد را دارد, کمک شایانی میکند . زیرا این روزها کسب و کارها بخصوص برندینگ و ایجاد آگاهی از برند بخش زیادی از فعالیت خود را به شبکههای اجتماعی اختصاص دادهاند و میزان ترافیک و سئوی سایت شما تا حد زیادی به نحوه فعالیتتان در شبکههای اجتماعی نیز بستگی دارد.
ابزارهای مفید برای تحلیل رقبا در سئو چیست؟
- Ahrefs: یکی از قویترین ابزارها برای تحلیل رقبا با امکانات متنوعی مانند بررسی بک لینکها، کلمات کلیدی، ترافیک سایت و …است.
- SEMrush: مجموعهای متنوع از ابزارهای سئو را ارئه میدهد و دارای امکانات زیادی برای اطلاعات سایتهای رقیب مانند Ahrefs در اختیارتان قرار میدهد.
- Moz: ابزاری محبوب با تمرکز بر بک لینکها و سئو فنی.
- Google Search Console: ابزاری رایگان از گوگل برای بررسی عملکرد سایت در نتایج جستجو و تحلیل کلمات کلیدی.
- LinkResearchTools : این ابزار از حرفهایترین و پیشرفتهترین و کاملترین ابزارهایی است که برای تحلیل بکلینکها میتوانید استفاده کنید. این ابزار کار چند ابزار را همزمان انجام میدهد. مهمترین ویژگی این ابزار این است که بک لینکهایی که از وبسایتهای کماعتبار و زرد (اسپم) به وبسایت داده شده و به سئو سایت لطمه میزند را شناسایی و به گوگل اعلام میکند تا این بک لینکها را نادیده بگیرد چون شما آنها را برای وبسایت خود نمیخواهید. با این ابزار خیالتان از این بابت کاملا راحت میشود. علیرغم اینکه استفاده از این ابزار گران است اما شما را به تمام داده های ابزارهای دیگر مانند گوگل آنالتیکس، سرچ کنسول، semrush و ahref وصل میکند.
نکته:
کار تحلیل رقبا در سئو یک روزه نیست و نیاز به چارچوب زمانی برای تجزیه و تحلیل و ارائه یک استراتژی مناسب دارد. پس از تحلیل، بر روی نقاط قوت و ضعف رقبا تمرکز کرده و استراتژیهای خود را بر اساس آنها بهبود بخشید. این را به یاد داشته باشید که تنها کپی کردن از رقبا کافی نیست. بلکه باید با استفاده از خلاقیت و نوآوری، استراتژیهای منحصر به فردی را برای کسبوکار خود ایجاد کنید.
نتیجه گیری
تحلیل رقبا در سئو یک فرآیند مداوم و ضروری برای موفقیت در دنیای آنلاین است. شما میتوانید با استفاده از ابزارهای مناسب و تحلیل دقیق، نقاط ضعف خود را برطرف کرده، نقاط قوت خود را تقویت کرده و در نهایت فعالیتهای مارکتینگی موفقتری را ایجاد کنید.
بدون دیدگاه